Selecteer een pagina

Onze diensten

Bij Bewindexpert kunt u terecht voor bewindvoering en budgetbeheer.

Bewindvoering

Wanneer iemand niet meer in staat is zijn financiën te regelen, dan kan bewindvoering een uitkomst bieden. De bewindvoerder regelt al uw financiële zaken, beheert uw inkomsten en zorgt ervoor dat uw vaste lasten betaald worden. Daarnaast doet de bewindvoerder uw belastingaangifte en vraagt voor u huur- en zorgtoeslag aan. Bewindvoering is een maatregel die door de kantonrechter wordt uitgesproken. De kantonrechter bepaalt hoe lang de bewindvoering duurt en welke goederen onder bewind worden gesteld. De onder bewind geplaatst persoon blijft wel handelingsbekwaam. De bewindvoerder legt verantwoording af aan de kantonrechter over hoe het beheer verloopt.

U betaalt een eenmalig bedrag voor de intake. We maken onder andere een compleet overzicht van uw inkomsten & uitgaven en uw bezittingen & schulden. Daarnaast betaalt u een maandelijks bedrag voor het beheer van uw financiën. Hoeveel u betaalt, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wat er allemaal moet gebeuren.

De tarieven voor bewindvoering worden elk jaar door het landelijk overleg van rechters (LOVCK) vastgesteld. Download hier een overzicht met alle kosten voor dit jaar.

Budgetbeheer

Als u aan het einde van uw geld altijd een stukje maand over heeft of altijd maar bezig bent om het ene gat met het andere te vullen, dan kan het goed zijn om uw budget te laten beheren. Bewindexpert doet dit door uw inkomsten en uitgaven te inventariseren. Daarna kijken we of uw inkomsten hoger, en uw uitgaven lager kunnen worden. We geven u advies over hoe u kunt bezuinigen op uw uitgaven. Samen maken we een budgetplan. Ook leren we u om zelf uw budget te beheren. Zodra u hiertoe in staat bent, is onze opdracht vervuld en kunt u zelf verder.

We maken een korte inventarisatie van uw bezittingen en schulden, om na te gaan of u voor bijzondere bijstand in aanmerking komt. We sturen u na dit gesprek een overeenkomst; als u deze ondertekent en terugstuurt, dan beheert Bewindexpert vanaf dat moment uw financiën.